Чафіндиші(марміти)
-
4 230 грн.Артикул: brillis_9547Тип нагріву: горюча пастаГабаритні розміри, Д/Ш/В, мм: 470/450Тип кришки: RolltopФорма: круглаОб'єм, л: 6,5
-
7 614 грн.Артикул: 323KSТип нагріву: горюча пастаГабаритні розміри, Д/Ш/В, мм: 650/450/480Тип кришки: RolltopФорма: прямокутнаОб'єм, л: 9
-
7 191 грн.Артикул: 323Тип нагріву: горюча пастаГабаритні розміри, Д/Ш/В, мм: 650/450/480Тип кришки: RolltopФорма: прямокутнаОб'єм, л: 9
-
1 481 грн.Артикул: F30TТип нагріву: електричнийФорма: прямокутна
-
2 242 грн.Артикул: 101H1Тип нагріву: горюча пастаТип кришки: знімнаФорма: прямокутнаОб'єм, л: 9
-
7 038 грн.Артикул: RA2301BТип нагріву: горюча пастаГабаритні розміри, Д/Ш/В, мм: 640/450/430Тип кришки: RolltopФорма: прямокутнаВага, кг: 10Об'єм, л: 9
-
2 369 грн.Артикул: WH6331Тип нагріву: горюча пастаГабаритні розміри, Д/Ш/В, мм: 600/355/280Тип кришки: знімнаФорма: прямокутнаОб'єм, л: 9Вага, кг: 4
-
5 837 грн.Артикул: ECD09A1Тип нагріву: електричнийГабаритні розміри, Д/Ш/В, мм: 580/345/240Потужність, кВт: 0,8Тип кришки: знімнаФорма: прямокутнаОб'єм, л: 9Вага, кг: 4,5
-
9 560 грн.Артикул: RA2301BEТип нагріву: електричнийПотужність, кВт: 0,8Габаритні розміри, Д/Ш/В, мм: 635/375/430Тип кришки: RolltopФорма: прямокутнаОб'єм, л: 9Вага, кг: 9,5
Кейтеринг - галузь, яка активно розвивається та розширює власне поле діяльності, а тому постійно поповнює свою базу корисним обладнанням, роблячи сферу обслуговування більш комфортною та доступною в будь-яких умовах. Однією з таких корисностей є прилад чафіндишу. Його назва рідко зустрічається у повсякденному житті і мало хто з простих користувачів може сказати, що це … У звичайному побуті його майже не використовують. Але у сфері HoReCa чафіндіш або марміт настільний достатньо актуальний, незамінний і постійно використовується. Що ж це за пристрій, його використання, як вибрати і де купити чафіндіш - детальніше про все нижче .
Чафіндиш: застосування та використання
У смачно приготованій та привабливо оформленій страві дуже важливо зберегти її корисні властивості та первинну свіжість. Саме для цієї функції професіонали використовують чафіндіш: для підтримки первинної температури свіжоприготованих страв. Тому що головне завдання приладу в тому, щоб на момент подачі готова їжа не охолола або не нагрілась.
Прилад являє собою ємність, переважно, з харчової нержавіючої сталі зі знімною або відкидною кришкою та спеціальними відсіками для нагрівальних елементів, щоб підтримувати потрібну температуру впродовж тривалого часу. Прилад може утримувати готові страви у теплому або охолодженому стані. У першому випадку тепло регулюється за допомогою нагрівальних елементів, які у кожного типу чафіндишів свої( в електричних - тени, а в неелектричних - додаткові ємності для пального, які використовують теплову енергію горіння сухого спирту або спеціального гелю), а в іншому - акумуляторів холоду. Їх поміщають в головний резервуар, забезпечуючи продуктам в гастроємності сталу прохолодну температуру.
Для надання декоративних якостей та додаткового захисту можливе хромування металевої поверхні чафіндишу. Його також використовують для транспортування готових страв на виїзні заходи. Усередині чафіндишу розміщена гастроємність GN 1/1-65. Розміри гастроємностей можна також комбінувати.
Види чафіндишів, їх особливості
Щоб визначитися з моделлю цього корисного обладнання, потрібно враховувати в яких умовах і для чого його використовуватимуть. Важливо зазначити, що крім внутрішнього функціоналу приладу, є важливим його зовнішній вигляд, адже часто застосовується для організації прийомів та церемоній з високим рівнем обслуговування. Тому чафіндіші можуть мати матову або дзеркальну поверхню. Ця характеристика виконує естетичну функцію і залежить більше від особистого сприйняття та вибору. Матовість зручна у повсякденному використанні, адже полегшує догляд за приладом, а дзеркальність надає “аристократичності” і особливого лиску під час проведення заходів.
Чафіндіші бувають різної форми: від круглої до прямокутної. На високих та низьких ніжках різної довжини та форми. Різного розміру та обсягу, знімними та розбірними. Кришки є відкидні Rolltop, повністю знімні, зі зручними підйомниками - газліфтами або з віконцем посередині. Також бувають моделі з додатковими фіксаторами, що утримують кришку у вертикальному положенні.
Існують електричні моделі, що мають нагрівальний елемент у вигляді тену, і моделі з додатковими ємностями в які при експлуатації кладуть сухий спирт або спеціальний горючий гель. Чафіндіш електричний використовують у місцях з вільним доступом до електроенергії, а другий тип буде зручним для виїзних заходів, де немає можливості використовувати електромережу.
Прилад чафіндишу можна також використовувати для підтримання охолодження готових продуктів, використовуючи для цього акумулятори холоду. Їх поміщають в головний резервуар, забезпечуючи продуктам в гастроємності сталу прохолодну температуру.
Як працює чафіндиш
Як раніше зазначалося, принцип роботи пристрою побудований на збереженні тепла або прохолоди (впродовж тривалого часу) за допомогою використання акумуляторів холоду, штучного пального у ємностях для горіння або електрики.
Електрична модель приладу працює при підключенні до мережі. В основний резервуар наливають воду, при нагріванні вона починає випаровуватися, підігріваючи готову страву в гастроємності. Перевага електричних моделей у їх безперебійній роботі впродовж тривалого часу, а також у наявності електронного дисплею і терморегулятора, який дозволяє контролювати та вибирати потрібну температури для різних страв.
Не електричні чафіндіші, які працюють за допомогою теплової енергії, корисні у місцях без доступу до електромережі. Щоб вони справно працювали та виконували свою функцію якісно, у ємності для горіння кладуть спеціальний гель або сухий спирт, нагріваючи воду в головному резервуарі і утримуючи за допомогою пари температуру в приладі. За пальниками потрібно стежити та контролювати процес горіння, вчасно поповнюючи змінною пастою. Тому ще важливим є ще розмір самої чаші, яка використовується для підігріву: чим більший її обсяг, тим краще й на довше забезпечується процес безперебійного підігріву. Цей тип менш зручний, ніж електричний, але в місцях, де відсутня електроенергія найбільш ефективний і навіть незамінний.
Для підтримки прохолоди в основний резервуар пристрою, незалежно від того електричний він чи не електричний, викладаємо акумулятори холоду. Вони забезпечують потрібну свіжість продуктів впродовж тривалого часу. При потребі акумулятори змінюють, підтримуючи цим відповідну температуру на більш тривалий час.
Як вибрати чафіндиш
Щоб обрати та купити чафіндіш потрібно визначитися з його призначенням та умовами використання. Якщо його головна функція проведення заходів у приміщенні, слід звернути увагу на електричні моделі з терморегулятором та дисплеєм. Для виїзного обслуговування та застосування в “польових умовах” краще вибирати компактні моделі з ємностями для горіння та матовою поверхнею. Для підкреслення естетичної сторони сервірування на фуршетах, шведських столах та інших урочистих заходах будуть доречні невеликі хромовані чафіндіші із дзеркальною поверхнею. Вони нададуть додаткової привабливості та аристократичності для будь-якого прийому.
В інтернет-магазині Brillis можна підібрати моделі чафіндишу для будь-яких потреб та умов використання. Наші менеджери швидко оформлять замовлення та відправлять його у максимально короткі терміни. Ми здійснюємо доставку товарів по всій території України.