Апарати шокової заморозки
-
353 313 грн.Артикул: VBL15-R290Розмір дека, мм: GN 1/1 + 600/400Габаритні розміри, Д/Ш/В, мм: 800/850/2010К-сть рівнів, шт.: 15
-
120 336 грн.Артикул: VBL5К-сть рівнів, шт.: 5Розмір дека, мм: 530х325мм(GN 1/1)/600х400ммГабаритні розміри, Д/Ш/В, мм: 800/750/850
-
181 847 грн.Артикул: VBL7К-сть рівнів, шт.: 7Розмір дека, мм: 530х325мм(GN 1/1)/600х400ммГабаритні розміри, Д/Ш/В, мм: 800/750/1210
-
197 873 грн.Артикул: VBL10К-сть рівнів, шт.: 10Розмір дека, мм: 530х325мм(GN 1/1)/600х400ммГабаритні розміри, Д/Ш/В, мм: 800/750/1410
На сьогоднішній день заморожені продукти харчування мають попит серед покупців. Їх продають у магазинах та супермаркетах, а у закладах громадського харчування їх використовують для приготування страв. Процес заморозки значно подовжує термін придатності продуктів, при цьому їх якість та смакові характеристики залишаються незмінними. Щоб швидко охолодити будь-які продукти, не обійтися без спеціального обладнання – шафи шокової заморозки від ТМ Брілліс. Апарат шокової заморозки відрізняється від холодильної шафи своїм температурним режимом, він продукує більше холоду, в ньому є система вбудованого обдування, яка забезпечує безперервний колоообіг охолодженого повітря. Його можна використовувати для заморожування овочів, фруктів, ягід, морепродуктів, м'яса та інших продуктів харчування.
Різновиди, будова та принцип функціонування шафи шокової заморозки
Холодильні установки такого типу поділяють на два види:
- шафи для охолодження (бласт-чілери) – застосовуються лише для оперативного охолодження. Протягом 1,5 годин вони знижують температуру від +70°С до +3°С. Такий вид охолодження називається шоковим;
- морозильні шафи (бласт-фризери) – такі холодильні установки більш універсальні. Вони функціонують як у режимі охолодження, так і в режимі заморожування. Протягом 4 години продукти харчування охолоджуються від +70°С до -18°С.
Торгова марка «Brillis» представляє широкий асортимент товарів, включаючи морозильні шафи шокової заморозки, які можуть вмістити від 3 до 20 листів (розміри листа: GN 1/1, 600/400 або GN 2/1) замороженої продукції.
Конструкція апарату шокового заморожування:
- камера – обсяг камери обирається відповідно до обсягу продукції. Чим більше продуктів потрібно помістити в камеру, тим більше має бути місткість, відповідно потужність та ціна шафи шокової заморозки зросте;
- пристрій для охолодження – використовується електродвигун потужністю 1 кВт;
- термодатчики та щупи;
- компресори, які регулюють рівень тиску між випарником та конденсатором;
- випарники – випарники нового покоління оснащені вбудованими вентиляторами, які називаються охолоджувачами повітря;
- конденсатори.
Принцип функціонування установки досить простий і нагадує роботу кондиціонера. Стінки камери зроблені у вигляді сендвіч панелей, які не дають холоду виходити назовні та теплу потрапляти всередину. Високий рівень непроникності внутрішньої камери сприяє швидкому охолодженню та заморожуванню.
Шокова заморозка є промисловим методом, який поєднує в собі оперативне та жорстке охолодження. Цей процес займає певний час і може коливатися від декількох хвилин до декількох годин в залежності від типу продукту та його температури. У шафі шокової заморозки підтримується температурний режим від -30°С до -50°С. Така температура підтримується доти, поки температура продукту, що заморожується, не знизиться до -18°С. Шокове заморожування дуже оперативно охолоджує готові страви до мінімальних температур, які були нещодавно приготовані, перетворюючи рідину на крижані частинки, які називаються мікрокристалами (при звичайній заморозці в холодильнику утворюються макрокристали).
Мікрокристали не завдають шкоди клітинній структурі продуктів, порівняно з макрокристалами. Саме з цієї причини, якщо розморозити свіжі ягоди, які були заморожені у звичайній морозилці, то вони перетворяться на кашу з великим вмістом соку. Морозильні шафи шокової заморозки продукують мікрокристали, тому після розморожування ягід вони залишаться цілими, такими як були у свіжому вигляді. До того ж, швидке заморожування сприяє знищенню всіх мікроорганізмів. Зрештою, ви отримаєте свіжі продукти з такими ж смаковими характеристиками та ароматом, як і до заморозки. Важливо відзначити, що в таких ягодах, фруктах та овочах зберігаються всі вітаміни, мікроелементи та поживні речовини.
На що слід звернути увагу під час вибору шафи шокової заморозки від Brillis
Якщо ви бажаєте купити шафу шокової заморозки, необхідно ретельно переглянути всі особливості цього холодильного обладнання:
- Габарити та об'єм шокової шафи. Обладнання повинно з легкістю розташовуватися у приміщенні, де буде використовуватися в подальшому. Тому покупцю потрібно заздалегідь подумати, яку кількість продуктів він там зберігатиме. Якщо йдеться про ресторан, їдальню або інше місце громадського харчування з великими денними витратами, то краще підібрати більш містке обладнання, якщо апарат шокової заморозки планують використовувати в невеликому кафе, то буде досить компактного варіанту. У цьому плані все залежить від ваших потреб та бажань.
- Режим функціонування. Залежно від технічних характеристик обладнання мінімальна температура може становити до -40°С. Тут все залежить від того, які продукти ви будете заморожувати. Зазвичай, -25 ° С достатньо для заморожування більшості продуктів.
- Продуктивність обладнання. Цей показник визначає кількість продуктів, які можна охолодити до мінімальних температур за один раз. Наприклад, 10 кг продуктів охолоджуються приблизно за 1,5 години при температурі +90 ° С до +3 ° С, для подальшого заморожування цих продуктів знадобиться ще така ж кількість часу. Якщо йдеться про промисловість, де використовуються потужніші установки та заморожується велика кількість продуктів одночасно, то 70 кг продуктів можна охолодити за такий самий відрізок часу.
Перш ніж купити шафу шокової заморозки, потрібно вивчити всі нюанси. Також необхідно чітко сформулювати свою мету. Деякі моделі шаф шокової заморозки здатні якісно заморозити продукти харчування, а деякі можуть лише охолодити до певної температури.
Особливості та позитивні сторони шафи шокової заморозки від ТМ Брілліс
Шафа для шокової заморозки виглядає як звичайний холодильник, який виконує функції охолодження і заморозки. Всі поверхні шафи виготовлені з нержавіючої сталі. Напрямні можна легко дістати, таким чином буде набагато легше мити та чистити техніку. На дні холодильного обладнання такого типу знаходиться отвір, призначений для стоку конденсату та залишків води після очищення. Такі холодильні установки мають систему автоматичного випаровування вологи, яка може з'явитися у процесі заморожування. Усі моделі мають стандартні внутрішні датчики. Шафи шокового заморожування з електронною системою мають панель управління, на якій можна стежити за процесами охолодження та шокової заморозки.
Необхідно знати, що після заморожування продукти можуть залишатися свіжими і корисними протягом року.
Шокер-морозилка Brillis і камера для шокової заморозки мало чим відрізняються, але є один нюанс. Камери шокової заморозки зазвичай використовуються у виробничих масштабах, оскільки їх розміри значно більші. Продуктивність та ціна шафи шокової заморозки менша в порівнянні з камерою, тому таке обладнання використовується на виробництвах, ресторанах, кафе, їдальнях або інших місцях громадського харчування. Якщо буде потрібно, то в такий спосіб можна заморозити або максимально охолодити будь-які продукти. Холодильне обладнання такого типу активно використовується на підприємствах з виготовлення напівфабрикатів, там шафи шокового заморожування використовуються для пельменів, вареників, млинців та інших готових страв. Наявність вентиляційної системи забезпечує оперативне охолодження продуктів.
Позитивні сторони шафи шокової заморозки:
- чистота – мінімальний рівень ризику зараження продуктів харчування шкідливими мікроорганізмами;
- збереження зовнішнього вигляду, якості, смаку та корисних властивостей продуктів;
- економія часу – дозволяє раціонально використовувати час у процесі приготування страв;
- мінімальний рівень витрат – економія на сезонних покупках овочів, фруктів, ягід та інших продуктів, оскільки у шафі шокової заморозки вони можуть зберігатися цілий рік;
- збереження початкової ваги продуктів;
- можливість різноманітного харчування – охолоджені страви можна зберігати до 5 днів, перед вживанням їх можна просто підігріти.
Купити апарат шокового заморожування від «Brillis»
Ціна апарату шокової заморозки може змінюватись в залежності від технічних характеристик. Компанія Брілліс є провідним постачальником в Україні у сфері продажу обладнання для магазинів та закладів громадського харчування. Різноманітність товарів вражає, і включає більше 30 000 позицій. В наявності завжди є великий асортимент обладнання, який постійно розширюється. Наша компанія завжди розвивається і знаходиться у пошуках партнерів та дилерів. Виробничі потужності нашої компанії знаходяться по всій Європі, а також у Китаї, Туреччині та інших країнах світу. Обладнання «Brillis» виготовляється на найкращих підприємствах світу, які постачають свої товари на всі континенти. Оскільки ми є виробниками, ціни на наше обладнання залишаються доступними і нашим клієнтам не доводиться переплачувати. До того ж, на нашому сайті ви можете зробити замовлення на будь-яку суму, оскільки фіксована сума мінімального замовлення відсутня.
Якщо під час вибору потрібного обладнання у вас з'являться питання або вам знадобиться допомога, ви можете звернутися до наших фахівців, які наддадуть вам безкоштовну консультацію, де ви зможете поставити свої питання, дізнатися про технічні характеристики обраного товару та актуальні ціни. Доставка здійснюється по всій Україні без затримок. Для оптових покупців у нас існує спеціальна система лояльності, знижок та спеціальних пропозицій для подальшої співпраці.
Популярні запитання:
⚡ Яка кількість рівнів може бути у апараті шокового заморожування?
Кількість рівнів може варіюватися від 3 до 20, але потрібно також враховувати розмір дека.
Основні розміри дека:
- GN 1/1
- GN 1/2
- 600х400 мм
- 600х800 мм
⚡ Яка продуктивність апарату шокової заморозки?
Апарат має дві функції:
- охолодження: мінімальна продуктивність до 20 кг за 90 хв при охолодженні від +90 до +3°С
- заморожування: мінімальна продуктивність до 15 кг за 240 хв при робочій температурі для заморожування від +90 до -18°С
⚡ Скільки коштує шафа шокової заморозки?
Мінімальна ціна шафи для шокового заморожування - 107 032 грн.