Термоконтейнери та термопідноси
-
5 811 грн.Артикул: TT-5NРозмір, мм: 542/387/120Вага, кг: 3,970 кгТип: термопідносМатеріал: поліпропіленК-сть секцій: 5
-
3 800 грн.Артикул: EMP.EPP.TR60.40.20Розмір, мм: 490/690/369Об'єм: 81лВага, кг: 1,6Матеріал: поліпропіленТип: термоконтейнер
-
9 030 грн.Артикул: EMP.EPP.700Об'єм: 147лРозмір, мм: 535/770/689Вага, кг: 6,5К-сть рівнів, шт.: 7Тип: термоконтейнерМатеріал: поліпропілен
-
6 035 грн.Артикул: TT-6NРозмір, мм: 542/387/120К-сть секцій: 6Вага, кг: 3,970 кгМатеріал: поліпропіленТип: термопіднос
-
7 860 грн.Артикул: TCB-200Розмір, мм: 635/435/310Об'єм: 58,8 лВага, кг: 8,30 кгМатеріал: поліетиленТип: термоконтейнер
-
11 533 грн.Артикул: TCB-600Розмір, мм: 465/610/630Об'єм: 58,8 лВага, кг: 15,90 кгМатеріал: поліетиленК-сть рівнів, шт.: 12Тип: термоконтейнер
-
9 745 грн.Артикул: TCB-600 EPPОб'єм: 86 лРозмір, мм: 645/440/630Вага, кг: 3,80 кгМатеріал: поліпропіленК-сть рівнів, шт.: 12Тип: термоконтейнер
-
2 637 грн.Артикул: TCB-200 EPPОб'єм: 46 лРозмір, мм: 600/400/316Вага, кг: 1,20 кгМатеріал: поліпропіленТип: термоконтейнер
Що таке термобокси та термоконтейнери?
Термоконтейнер (термобокс) – це інвентар, який може тривалий час підтримувати температуру продуктів і готових страв, які знаходяться всередині, без застосування зовнішнього джерела енергії. Тривалість підтримки потрібної температури залежить від щільності прилягання кришки, теплоізоляційних властивостей матеріалу, а також від корпусу термоконтейнера.
Термобокси для доставки їжі мають жорсткий каркас з двошарового поліетилену, всередині якого знаходиться пінополіуретан. Також є термобокси для перевезення продуктів, зроблені зі спіненого високоміцного поліпропілену. Деякі виробники пропонують моделі з акумуляторами холоду. Професійна сумка-термоконтейнер для кейтерингу найчастіше має форму куба. Така форма дозволяє зі зручністю перевозити гастроємності різних розмірів.
Призначення професійних термобоксів і термоконтейнерів
На кухні ресторану, кафе крім професійного посуду повинен бути ще й спеціалізований інвентар – термоконтейнери та термопідноси. Такий інвентар необхідний для проведення виїзних заходів – фуршетів, пікніків, бенкетів. Термоконтейнери для гастроємностей потрібні для того, щоб зберігати готові страви свіжими та ароматними впродовж тривалого часу. Такий інвентар є в арсеналі кожної кейтерингової компанії та івент-агентства, а також у всіх фірмах, які займаються доставкою готових страв.
Основні функції термобоксів:
- зберігання готових страв;
- перевезення готових страв на замовлення;
- зберігання продуктів перед приготуванням.
Також можна використовувати термобокси для перевезення вакцин, ліків і льоду. Використовують термоконтейнери і для риболовлі. На відміну від побутових термобоксів, харчовий інвентар дозволяє довше підтримувати температуру і є більш містким.
Рекомендації з використання професійних термобоксів
- Виробники рекомендують заповнювати бокс більше, ніж на 75%. Це дозволить зберегти температуру готових страв і продуктів на більш тривалий період часу.
- Бажано, щоб перед укладанням в бокс продукти та готові страви були охолоджені в холодильнику. Також ви можете покласти всередину ізотермічного холодильника лід в пакетах, це дозволить довше зберігати потрібну вам температуру всередині контейнера.
- Намагайтеся не залишати сумку-термоконтейнер для кейтерингу на сонці, це в 2 рази скоротить термін зберігання продуктів всередині боксу. Ви можете обгорнути бокс одягом, щоб на нього не потрапляли прямі сонячні промені.
- Рекомендується вкладати продукти в такому порядку, в якому ви будете їх використовувати. Це означає, що продукти, які будуть використовуватися першими, повинні знаходитися зверху боксу.
- М’ясну та молочну продукцію рекомендують зберігати в льоду, а для салатів і бутербродів вибрати відповідні за розміром пластикові контейнери або пакети.
Для максимально тривалої підтримки потрібної температури в боксі можна використовувати холодоагенти. Помістіть холодоагент в морозилку на 6 годин, а потім перекладіть його в бокс. Термоконтейнер з холодоелементами буде на 4 години довше підтримувати потрібний температурний режим.
Також можна попередньо підігріти або охолодити термоконтейнер для гастроємностей. Для підігріву потрібно поставити в закритий бокс посуд з гарячою водою приблизно на 30 хвилин. Для охолодження контейнера ви можете помістити його в холодильник, знявши кришку.
Різновиди та особливості термобоксів
Виробники пропонують широкий асортимент термоконтейнерів для перевезення продуктів. Цей професійний інвентар можна використовувати для транспортування різних видів продуктів – напоїв, кондитерських виробів, м’ясної та рибної продукції, льоду та ін. Термобокси відрізняються за своєю місткістю (від 60 л до 1590 л), кольором і формою.
Для більш зручного транспортування термобокси для доставки їжі можуть бути оснащені защіпками на корпусі, кріпленнями, ергономічними ручками. Це практичний інвентар, в який можна легко розмістити лотки, пляшки, гастроємності, продуктові пакети.
Крім того, термоконтейнери є зручними в експлуатації. Їх можна швидко помити та висушити. Вони не мають запаху, який міг би поширитися на продукти харчування.
Переваги термобоксів і особливості їх вибору
Харчові термобокси виробляють з міцних матеріалів – поліпропілену та поліетилену. Вироби з цих матеріалів мають низьку теплопровідність, що сприяє захисту холодних продуктів, страв і напоїв від нагрівання, а гарячих страв – від охолодження.
Головні переваги термоконтейнерів з поліетилену:
- ударостійкість;
- простота догляду;
- можливість експлуатувати при температурі в межах від -40 °С до + 100 °С;
- екологічність;
- довговічність.
Переваги термобоксів з поліпропілену:
- легкість;
- екологічність;
- стійкість до розвитку мікроорганізмів;
- стійкість до хімічного та механічного впливу;
- тривалий термін експлуатації.
Перед тим, як купити термоконтейнер для перевезення продуктів, перевірте його на герметичність. Подивіться, чи щільно прилягає кришка до боксу. Перевагою буде наявність зливної пробки, яка необхідна для розталого льоду. Якщо ви плануєте експлуатувати інвентар при сильній спеці, то можете вибрати відразу 2 ізотермічних контейнера. У першому можна зберігати обіди, а в другому – напої. Так вам не доведеться дуже часто відкривати бокс, і довше буде зберігатися температура всередині нього.
Термопідноси для лікарень і лікувальних закладів
Персональні термопідноси (вони також називаються ізобокси, термобокси) – це інвентар, який часто використовується в готелях, санаторіях, їдальнях, реабілітаційних центрах та лікувальних закладах. Вони підходять також і для організації доставки, кейтерингу. За допомогою таких підносів можна легко доставити гарячу першу та другу страву, а також салат і напій. Причому гарячі страви так і залишаться гарячими, а холодні – холодними. Кожну страву і напій можна закрити кришкою і поставити в спеціальний відсік, так вони будуть надійно закріплені при транспортуванні.
Де можна купити термобокси?
Компанія Brillis пропонує оптимальне співвідношення ціни та якості термоконтейнерів для продуктів. Ми спеціалізуємося на оснащенні ресторанів, кафе, барів, їдалень, кейтерингових компаній. На нашому сайті ви можете вибрати термобокси для кейтерингу та щоденного використання за найбільш вигідною ціною. Весь наш інвентар виготовлений з екологічно чистих матеріалів, безпечних для людського організму. Ми робимо доставку товарів по всій території України.
Популярні запитання
⚡Як довго ізотермічний бокс може тримати холод?
Це залежить від моделі і може становити від 4 до 18 годин (при використанні холодоагенту). Чим більший обсяг заповненого контейнера, тим довше він зможе зберігати потрібну температуру. Не забувайте: щоб бокс довше зберігав холод, потрібно максимально заповнити його охолодженими продуктами та напоями.
⚡У чому відмінність між професійними та побутовими термоконтейнерами?
Професійні моделі більш місткі, можуть довше підтримувати потрібний температурний режим. Маленькі побутові термоконтейнери мають менший обсяг боксу і зазвичай не дають можливості зберігати продукти і напої у великому температурному діапазоні.
⚡Який принцип роботи термобоксів?
Принцип роботи термоконтейнерів для ресторанів, фуршетів та кейтерингу подібний на термос. Сам по собі такий інвентар не охолоджує продукти, він просто довго зберігає ту температуру, з якою продукти харчування в нього були поміщені. Якщо ви хочете охолодити продукти і транспортувати їх, тоді рекомендується покласти всередину боксу холодоагент.
⚡Де використовують персональні ізобокси?
Такий інвентар використовується організаціями, які доставляють їжу в офіси, а також кейтеринговими компаніями, лікувальними установами різних профілів і виробничими компаніями.