Гастроємності

Для чого потрібна гастроємність і як її вибрати

Гастроємність – це спеціальний тип професійного посуду, який постійно використовують на кухнях ресторанів, кафе, барів та їдалень. Це також відмінний варіант для холодильних і теплових вітрин фаст-фудів або сучасних торгових комплексів. Купити гастроємності не складе ніяких труднощів. Потрібно тільки визначиться з необхідним матеріалом виготовлення, розміром і комплектацією. Які ж матеріали пропонуються на вибір:

  • гастроємності з нержавіючої сталі (нержавійки) – найпопулярніші. Вони стійкі до впливу негативних зовнішніх чинників, а також екологічно безпечні;
  • гастроємності з полікарбонату (пластикові) – в основному використовують для зберігання продуктів;
  • гастроємності з меламіну – служать для гарної презентації різних страв: салатів, десертів, овочів, фруктів і закусок.

Є широкий вибір розмірів гастроємностей. Вони сумісні з обладнанням будь-якого виду та виробника. Контейнери використовуються для різного виду їжі. Наприклад: гастроємності для м'ясниховочевих, гарячих і холодних страв; закусок; салатів; кондитерських виробів; морозива і багато чого іншого. Список дуже великий. Також є можливість вибрати необхідну комплектацію: гастроємність з кришкою або без.

Призначення:

  • гастроємності для смаження в конвекційних печах;
  • гастроємності для пароконвектоматів і готування на пару;
  • гастроємності для холодильних вітрин, для зберігання в холодильних і морозильних шафах;
  • гастроємності для кейтерингу при виїзному обслуговуванні, а також на фуршетах;
  • гастроємності для торгівлі на ринках і в павільйонах.

Тепер більш детально опишемо кожен матеріал контейнерів із запропонованих видів.

Гастроємності з нержавіючої сталі: особливості та переваги

Гастроємність купити

Нержавіюча сталь – міцний, жаростійкий матеріал, який не вступає в реакцію з харчовими кислотами і не піддається механічному впливу. Посуд з нержавіючої сталі найбільш універсальний, буває різних розмірів і використовується на всіх етапах готування одночасно. Тобто один і той же посуд може застосовуватися для приготування їжі, її зберігання та презентації. Ще він використовується для викладки товарів у супермаркетах або продуктових магазинах. Можливий варіант виїзної торгівлі.

Переваги гастрономічних ємностей з нержавіючої сталі:

  • виготовляються виключно з високоякісної харчової нержавіючої сталі;
  • не піддаються корозії і окислювальним реакціям;
  • порівняно легкі, незалежно від розміру;
  • міцні, завдяки товщині металу (від 0,7 мм до 1. 5 мм);
  • стійкі до температурних перепадів;
  • довговічні.

Вибираючи даний вид професійного посуду, ви забезпечуєте собі впевненість в її технічних, естетичних і функціональних можливостях.

Гастроємності з пластику (полікарбонату): особливості та переваги

Гастроємності з полікарбонату

Пластикові або полікарбонатні ємності – ідеальний варіант для зберігання продуктів харчування. Ці контейнери значно легше металевих. Моделі з прозорими стінками забезпечують хороший огляд вмісту. Кришка для гастроємності забезпечує ізоляцію їжі від потрапляння до неї небажаних предметів і допомагає зберігати страви, не змішуючи їх запахи. Лотки мають достатню жорсткість. Це дозволяє розміщувати їх один на одному для зберігання в холодильнику. Гастрономічні ємності з пластику можуть мати вбудовану етикетку: написати дату виготовлення і назву продукту можна прямо на зовнішній стороні спеціальним маркером.

Полікарбонатні ємності мають наступні переваги:

  • стійкі до високих перепадів температур, які коливаються від -40 ℃ до +130 ℃;
  • є можливість розігрівати в мікрохвильовій печі;
  • дуже легкі;
  • досить стійкі до пошкоджень.

Гастроємності з пластику також є популярним професійним посудом, досить довговічним. Треба тільки дотримуватися найпростіших норм експлуатації для запобігання утворення на контейнерах відколів або тріщин. Це і є запорука їх довгої служби.

Гастроємності з меламіну: особливості та переваги

Гастроємності з меламіну

Меламінові гастроємності виглядають дуже презентабельно. Вони виготовляються з меламінового порошка, шляхом гарячої штамповки, який має гарний блиск. Є широкий вибір даного посуду: від підносів до сервірувальних блюд. Вони призначені для шведського столу, фуршетів, вітрин або демонстрацій. Їх все частіше починають використовувати в закладах фаст-фуду, торгових центрах і супермаркетах.

Незаперечними перевагами меламінових гастроємностей є:

  • гладкість поверхні виробу: забезпечує легке очищення і швидке висихання;
  • збереження первісного глянцевого блиску впродовж тривалого часу;
  • не піддаються пошкодженням і вигорянню;
  • мають привабливий вигляд.

Не рекомендовано мити або зберігати даний вид посуду при температурі вище ніж 70 ℃, а також використовувати її в мікрохвильовій печі. Замороження – цілком допустиме. Граничний допустимий мінімум -20 ℃.

Якщо Вам необхідна ефектна демонстрація продукту, меламінові гастроємності – те, що Ви шукаєте! Страви з меламіну радують око відвідувачів, виглядають елітно і дорого. Є кращою альтернативою фарфору та кераміці.

Розміри гастроємностей

Тут все залежить від призначення. Якщо, наприклад, в ресторані передбачено наявність шведського столу – краще придбати повний комплект гастроємностей. Він також буде незамінним для власників їдалень.

Якщо у Вас виникли питання, Ви можете звернутися до менеджерів ТМ «Brillis». У нас найкращі консультанти, які добре знайомі з нюансами ресторанного бізнесу будь-якого формату. Вони дадуть детальну відповідь на всі Ваші питання, зорієнтують щодо асортименту, розмірів і виробника. Допоможуть підібрати підходящий саме Вашим вимогам посуд.

Виробництво всіх брендів пропонованої продукції здійснюється за єдиним стандартом. Стовідсоткова сумісність з будь-яким з видів гастрономічного профобладнання. Універсальність – це основа всієї концепції даного винаходу.

Тепер, що стосується конкретних цифр. Гастроємності GN 1/1 – це один з основних форматів маркування. Розмір гастроємності GN 1/1 – 530 на 325 міліметрів. Всі інші розміри – його похідні.

Приклади:

  • GN 1/2 – 325x265 міліметрів
  • GN 1/9 – 108х176 міліметрів
  • GN 1/4 – 256х162 міліметрів

Глибина харчових лотків також стандартизована: 10; 20; 40; 65; 100; 150 і 200 міліметрів.

Таблиця всіх розмірів і об’ємів гастроємностей

Модель

Зовнішні розміри, мм

Внутрішні розміри, мм

Глибина, мм

Об’єм, л

GN 2/1

650x530

625x505

20

деко

40

11

65

18,4

100

28,9

200

57,7

GN 1/1

530x325

505x300

20

деко

40

5,1

65

8,5

100

13,3

150

20

200

26,5

GN 1/2

325x265

300x240

20

деко

40

2,3

65

3,8

100

6

150

8,9

200

11,7

GN 1/3

325x176

300x151

20

деко

40

1,4

65

2,4

100

3,8

150

5,5

200

7,5

GN 1/4

256х162

231х137

20

підніс

40

1

65

1,7

100

2,7

150

4

200

5,5

GN 1/6

176x162

151x137

65

1

100

1,6

150

2,2

200

3,4

GN 1/9

176x108

151x83

65

0,6

100

0,9

150

1,4

GN 2/3

354x325

329x300

20

підніс

40

3,3

65

5,4

100

8,5

150

13

200

18

GN 2/4

530х162

505х137

20

підніс

40

1,5

65

3,5

100

5

150

9

 

Де вигідно купити гастроємності

ТМ «Brillis» – це постачальник номер один професійного інвентаря та обладнання для магазинів і ресторанів, а також аксесуарів та комплектуючих до нього. В тому числі і гастрономічні ємності.

  • найбільший склад і асортимент в Україні;
  • кваліфікований персонал, який добре знає різні сфери ресторанного бізнесу;
  • перевірений, сертифікований продукт, який відповідає всім санітарним нормам України;
  • оперативна доставка: відправка в день оплати;
  • найнижчі ціни.

Купити гастроємності можна на нашому сайті. Ми маємо великий вибір продукції від світових виробників самих різних розмірів. З кришками і без. Ми пропонуємо тільки якісні професійні гастроємності, ціна на які приємна покупцеві.

Популярні запитання

Як вибрати розмір гастроємності?

Розміри інших ємностей обчислюються, виходячи з GN-1/1. Основне маркування – GN-1/1 з розміром 325х530 мм. Розміри інших ємностей співвідносні з розміром GN-1/1.

Демонструємо обчислення на прикладі гастроємності GN 2/1: стандартну ширину 325 мм множимо на 2 і стандартна довжина 530 мм, виходить 650 х 530 мм.

Або на прикладі гастроємності GN 1/2: стандартна ширина 325 мм, а довжину 530 мм ділимо на 2, виходить 325 х 265 мм.

Загалом, гастроємності мають такі розміри:

  • GN-1/2 (265 x 325),
  • GN-1/3 (176 x 325),
  • GN-1/4 (265 x 162),
  • GN-1/6 (176 x 162),
  • GN-1/9 (176 x 108),
  • GN-2/1 (530 x 650),
  • GN-2/3 (354 x 325).

Висота гастроємностей є стандартною: 10 мм, 20 мм, 40 мм, 65 мм, 100 мм, 150 мм, 200 мм.

Що таке гастроємності?

Це універсальна ємність для зберігання, приготування, транспортування, а також презентації харчових продуктів.

Які гастроємності підходять для приготування їжі при високих температурах?

Відмінно підійдуть гастроємності з нержавійки.

З якого матеріалу краще вибрати гастроємності?

Все залежить від застосування. Наприклад, для викладки продукції в холодильних вітринах використовують гастроємності з нержавійки. Для зберігання продуктів – полікарбонатні лотки. Для демонстрації або ефектної подачі страв – меламінові.

Які гастроємності підходять для холодильних вітрин?

Для холодильних вітрин можна застосовувати усі види гастроємностей: гастроємності з нержавійки, полікарбонату та меламіну.

 

 

Замовити дзвінок
Заповніть форму і ми вам зателефонуємо

Авторизація
Реєстрація
Відновлення паролю
Введіть ваш Email. На нього буде відправлено посилання для відновлення доступу.